Washi Ryu:n historia

Washi Ryu  ( ” Washi”  tarkoittaa Kotkaa )  on moderni ja silti henkisesti traditionaalinen Jiu Jitsu tyylisuunta minkä on kehittänyt Kyoshi Risto Laitinen useamman vuosikymmenen ajalla.
Tyyli on saanut vaikutteita nyrkkeilystä, judosta, MMA:sta, BJJ:stä ja lukkopainista sekä Professori Soke Richard Morrisin Jiu Jitsusta. Tämän tuloksena on syntynyt tehokas ja suoraviivainen itsepuolustus Jiu Jitsu nykyaikaisiin tilanteisiin.

Tyylisuunta sopii monille, ikään ja sukupuoleen katsomatta.

Tyyliin kuuluu iskut, potkut, lukot, heitot, pyyhkäisyt, kamppaukset, kuristukset ja atemi pisteiden manipulointi.

Harjoittelemme myös puolustautumista aseuhkia vastaan.

 

Tyylisuunnankehittäjä  Kyoshi Risto Sakari Laitinen 8. DAN

Kyoshi Risto Laitinen s. 1949, Kotkassa. Aloitti kamppailulajit kymmen vuotiaana nyrkkeilyllä ja painilla. Kamppailulajit ovatkin olleet suuri osa hänen elämäänsä lähes 60 vuotta.

Uransa Kyoshi Laitinen teki laivastossa, jossa hän toimi mm. taistelusukeltajana. Turkuun Laitinen muutti 1974. Kyoshi Laitisen aiempi päälaji oli judo jossa hän oli mm. puolustusvoimien judo valmennettava ( 1974 – 1979 ). Judossa Kyoshi Laitisella on musta vyö ja se onkin jättänyt jälkensä Washi Ryu:hin heittojen, kuristusten, lukkojen ja pyyhkäisyjen muodossa jotka tyylisuunnassa ovat isossa osassa.

Kyoshi Laitinen on valmentanut judoa useissa seuroissa yli 40 vuotta ja oli pioneeri MMA-valmentajana suomessa. Hänen oppilainaan onkin ollut monet alkuaikojen nimekkäät MMA ottelijat ja monilla myös kansainvälistä menestystä jopa ammattilaisina. Realsitiset tekniikat MMA-puolelta ovat myös osaltaan vaikuttaneet WASHI-Ryu:n tekniikoihin.

Judon ja MMAn lisäki Kyoshi Laitisella on vahva tausta Jiu Jitsun valmennuksessa ja tunnustuksena siitä Risto Laitiselle myönnettiin 8. danin mustä vyö ja arvonimi “kyoshi” arvostetun organisaation, Jiu Jitsu Internationalin toimesta.

Pitkän uransa tuloksena on ollut Kyoshi Laitisen oma tyylisuunta Washi Ryu Jiu Jitsu. Tyyli on kansainvälisesti tunnustettu tyylisuunta.

Tunnustuksena pitläaokaisesta kamppailu-urheilu urasta, Kyoshi Laitiselle myönnettiin Washi Ryu Jiu Jitsu Finland Ry:n Kunnia Puheenjohtajuus.

Washi Ryu Finland ry, kuuluu Jiu Jitsu Internationaaliin ja MAAS Internationaaliin.

 

Kotisivut yrityksille: Mainostoimisto Kompassi